نظامیان پیشین آمریکایی: جنگیدن در اوکراین بدتر از عراق و افغانستان است

در فوریه سال گذشته روسیه به اوکراین حمله کرد و مسکو تاکنون از پیشرفته‌ترین تجهیزات برای جنگیدن با نظامیان اوکراینی و نیروهای مقاومت استفاده کرده است

شماری از نظامیان پیشین آمریکایی در اوکراین نظامیان این کشور را آموزش می‌دهند- REUTERS/Gleb Garanich

شماری از نظامیان پیشین آمریکایی می‌گویند که جنگیدن در اوکراین  بسیار «دشوارتر» از جنگیدن در افغانستان و عراق است. 

دیوید براملت، تکاور پیشین ارتش آمریکا که در اوکراین علیه تهاجم روسیه می‌جنگد، به دیلی بیست گفت که در هنگام جنگیدن در عراق و افغانستان، از پشتیبانی هوایی، اطلاعاتی و نظارتی برخوردار بود، اما در اوکراین اینچنین نیست. 

او گفت که جنگ در اوکراین ناشناخته‌های بسیار بیشتری دارد: «در عراق و افغانستان همیشه کنترل اوضاع را در دست داشتیم حتی زمانیکه فکر می‌کردیم که کنترل در دست ما نیست، اما در مقابل به‌عنوان فرمانده یک تیم در اوکراین اوضاع به این شکل نیست.» 

به گفته‌ او، اگر دو نفر مجروح شوند، هیلکوپتری نیست که آن‌ها را منتقل کند. 

تروی آفن‌بکر، تفنگدار پیشین آمریکایی، ارزیابی مشابه نظر دیوید براملت از وضعیت جنگ در اوکراین دارد.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او گفت: «این سومین جنگ من است که در آن شرکت کرده‌ام و این بدترین نوع جنگ است.» 

این نظامی پیشین آمریکایی گفت که با توپخانه و تانک‌ها در اوکراین هدف قرار گرفته می‌شوند: «هفته گذشته یک هواپیما بمبی را در کنار ما انداخت، مثلا در فاصله ۳۰۰ متری. این چیز وحشتناکی است.»  

او گفت که درخواست افرادی از ارتش پیشین آمریکا را در مورد چگونگی دخالت در جنگ اوکراین نادیده گرفته است: «نمی‌خواستم کسی را وارد اوکراین کنم.» 

این اظهارات آفن‌بکر بازتاب نظراتی است که از طرف یکی دیگر از تفنگداران دریایی پیشین، جیسون مان، در ماه فوریه در تلویزین سی‌ان‌ان ارائه شد. 

او گفته بود که «جنگیدن در سنگر، کاری نیست که کسی در مدت زمان طولانی انجام داده باشد. مثلا اینکه حتی در جنگ جهانی دوم، واقعا در سنگرها در این حد نمی‌جنگیدند.» 

او افزود: «توپخانه چیزی است که ما در عراق و افغانستان با آن مقابله نمی‌کردیم، مگر اینکه فقط یک موشک یا نارنجک تصادفی وارد می‌شد و این چیزی است که نمی‌توانید با آن مبارزه کنید.» 

در فوریه سال گذشته روسیه به اوکراین حمله کرد و مسکو تاکنون از پیشرفته‌ترین تجهیزات برای جنگیدن با نظامیان اوکراینی و نیروهای مقاومت استفاده کرده است. 

آمریکا به دو دهه حضور نظامی خود در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ پایان داد. واشنگتن در افغانستان با گروه طالبان مواجه بود که مشغول جنگی چریکی بودند. طالبان تجهیزات سبک نظامی در اختیار داشتند و به همین دلیل، جنگیدن با آن‌ها برای نیروهای آمریکایی دشوار نبود. 

طالبان از بمب‌های کنارجاده‌ای، خودروهای مجهز به بمب و نیروهای انتحاری برای هدف قراردادن نیروهای آمریکایی استفاده می‌کردند. 

بیشتر از جهان